Grova sexuella förolämpningar och mordhot mot SD-politiker med invandrarbakgrund på Sveriges Radios officiella facebook-sida på dari

Stockholmian - Under natten mot torsdagen utsattes Hamed Abbasi för en attack i sitt hem då någon eller några kastade en sten genom en fönsterruta och klottrade ”Fuck SD” på deras hus.

Hamed som har invandrarbakgrund från Afghanistan är kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Norrtälje.

I samband med detta gjorde Sveriges Radios dari redaktion en intervju med Hamed Abbasi.

Efter denna intervjun fylldes Sveriges Radios officiella facebook sida på dari med grova sexuella förolämpningar och till och med mordhot mot Hamed Abbasi.

Stockholmian lät översätta några av dessa kommentarer som
fortfarande (dagen efter) finns att läsa på facebook-sidan tillhörande landets public service:

 


"Borde dödat oäktingen så att han inte längre kan fjäska"

 


"Jag knullar alla svenskarnas fruar. Svenskarna har ingen heder och är oäktningar. Jag hoppas att hela deras land brinner". Sedan fortsättter personen på svenska: "jag hoppas verkligen att den här bränner ner det är skit land och väldigt snål och hungrig. Jag hoppas att putin skickar nåt raket till Stockholm att bränna ner den fuck fick vilken radist land."

 


"Vad har ni för rätt att kalla denna smuts för afghan. Han är en hund till ett parti i Sverige och har inget att göra med afghaner. förbannar honom"

 


"Sätt eld på denna ohederliga persons hus. Denna utomäktenskapliga åsna har ju gått över till invandrarfientliga"

 


"Han är inte ens en råttas avföring! Han är född på gatan"

 


"Vilken får detta odjur har varit"

 


"Död mot Israel""Stoppa en åsnas kuk i munnen på åsnebarnet. Kan inte tänka mig
något bättre att ge dig" / "Denna åsnas utseende som kallar sig för afghan är som bögar"

 


"Du är en röv"

 


"Försvinn din bög"
 


"
Tack till dom som gjorde det" (attackerade Abbasis hus)


Nedanstående bilden (tidstämpeln) visar dessutom att moderatorn har varit närvarande på sidan samtidigt som dessa kommentarer publicerats.
 

 

Bl.a. följande står  som "Kommentarsregler-På lätt svenska" på Sveriges radios hemsida:

Sveriges Radio har många platser för diskussioner och tankar om vår journalistik. Vi vill att så många som möjligt ska vilja prata med oss. Stämningen ska vara välkomnande och folk ska få uttrycka sina åsikter fritt. Men alla ska ha samma möjligheter att vara med och prata. Därför har vi regler för kommentarer, som alla måste följa.

1. Vi tillåter inte hatiska kommentarer. Vi tar bort kommentarer som innehåller:

Hat mot minoritetsgrupper. Till exempel etniska och religiösa minoriteter, HBTQ-personer eller människor som har olika former av funktionsnedsättningar. Rasism och främlingsfientlighet. Förolämpande och negativa ord om andra personer. Hot. Angrepp på andra personer.


7. Vi tillåter inte kommentarer om att andra människor är mindre värda. Det är inte tillåtet att skriva kommentarer om att någon enskild person eller grupp är mindre värd än andra människor. Till exempel att någon inte förtjänar att leva, är värdelös, ett avskum eller ohyra. Det är kommentarer som är avhumaniserande.

 

9. Om du bryter mot reglerna kan du bli avstängd från sidan. Då kan du inte längre kommentera på vår sida i sociala medier.

 

Dela dina åsikter med andra
 

www.stockholmian.com
i sociala medier

telegram.me/stockholmian

facebook.com/stockholmian

youtube.com/stockholmian

twitter.com/stockholmian

instagram.com/stockholmian

radio.garden/live/stockholm/stockholmian

tunein.com/radio/Stockholmian-s166788/

google.com/+stockholmian 


 

www.stoc  2019-01-08

© 2019 Stockholmian. All rights reserved.
تمامی حقوق برای استکهلمیان محفوظ است. بیان شفاهی بخش یا تمامی یک مطلب از استکهلمیان در رادیو, تلویزیون و مشابه آن با ذکر واضح "استکهلمیان دات کام" بعنوان منبع مجاز است. هر گونه  استفاده  کتبی از بخش یا تمامی یک مطالب از استکهلمیان در سایتهای اینترنتی در صورت قرار دادن لینک مستقیم و قابل "کلیک" به آن مطلب در استکهلمیان مجاز بوده و در رسانه های چاپی نیز در صورت چاپ واضح "استکهلمیان دات کام" بعنوان منبع مجاز است.

Stockholmian
استکهلمیان استکهلم سوئد